Erasmus+ İtalya Ziyareti

Erasmus+ İtalya Ziyareti

Denizli Basma Sanayi Ortaokulu tarafından 2018 yılı ERASMUS+ okul eğitimi stratejik ortaklıklar kapsamında Türkiye Ulusal Ajansına sunulan ve kabul edilen iki projesinden ‘Gökkuşağı Çocukları’ projesinin ilk toplantısı İtalya’nın Piacenza şehrinde ‘Istituto Comprensivo M.K. Gandhi’ okulunda gerçekleştirildi. 

20.03.2019 509

16-22 Aralık tarihleri arasında gerçekleşen toplantıya Okul Müdürü, proje koordinatörü öğretmenler ve üç öğrenciden oluşan proje ekibi katıldı.

20-03-2019

Toplantının amacı; Proje ortaklarıyla tanışmak, proje ekibini organize ederek görev ve sorumlulukları paylaştırmak, yapılacak aktiviteler ile bu aktivitelerin sonuç ve etkilerini tartışmaktı. Ayrıca yaygınlaştırma araç ve yöntemleri belirlenerek değerlendirme stratejisi geliştirildi. Daha sonra yapılacak olan toplantıların tarih ve içerikleri hakkında da karar verildi.

20-03-201920-03-2019

Toplantı aynı zamanda her ortağa kendi okul, şehir ve ülkesini sunumlarla tanıtma ve birbirini daha iyi tanıma fırsatı verdi. Bu arada ev sahibi okulun hazırladığı eğlenceli bir karşılama töreni ile hediyelerin ve yılbaşı kartlarının değişimi yapıldı, ayrıca her okulun getirdiği logolar arasından Litvanyalı öğrencilerin hazırladığı logo proje logosu olarak oybirliğiyle seçildi. Bunun dışında şehrin belediye başkanını ve yöredeki tarihi yerleri ziyaret ederek beraber vakit geçirmek, proje ekibinin çalışmaları için daha samimi ve etkili bir ortam yarattı. Toplantı sonunda ev sahibi okul tarafından toplantıya katılanlara sertifikaları verildi.

20-03-201920-03-2019