Erasmus+ Letonya Ziyareti

19.12.2017 725

Projemizin Letonyalı ortağı Saldus Pamatskola okulu üçüncü hareketliliğimize ev sahipliği yapmış, 6 günlük ziyaretimizin sonunda unutulmaz anılarla geri dönmemizi sağlamıştır. 19-25 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen ziyaretimiz okulda olağanüstü bir karşılama töreniyle başlamış, çeşitli konserler, dans gösterileri, sunular ve diğer şovlarla devam etmiştir.

19-12-201719-12-201719-12-2017

Ardından belediye başkanını ve ünlü ressam Rosenthal´in müzesini ziyaret ve at çiftliğinde at sürüşü ile ilk gün tamamlanmıştır. İkinci gün festivalin geçit töreninde yer alıp, geleneksel ürünlerin bulunduğu festival pazarından alışveriş yapma ve ünlü motosikletçilerin geçidini görme şansı yakaladık. İkinci günde kapalı spor salonunda öğrencilerimizin karışık takımlar oluşturarak oynadığı basketbol turnuvasında, spor konusunda tecrübelerini paylaşmalarını sağladık.

Üçüncü gün aktivitelerinde gün boyu, okulun etrafında gerçekleştirilen çeşitli oyun ve spor aktiviteleri ve dans yarışmaları yer almış, ayrıca proje koordinatörü Feray Özaslan başkanlığında yapılan proje toplantısında, projenin gerçekleştirilmiş olan aktiviteleri değerlendirilerek ilerleyen zamanlarda hangi aktivitelerin ne zaman yapılacağı kimlerin katılacağı belirlenmiştir.

 19-12-201719-12-201719-12-201719-12-2017

Sonraki gün Cinevilla´da, çeşitli sportif aktiviteler gerçekleştirip farklı oyunlar oynadık ve bir filmin çeşitli sahnelerinde oynayarak filmin nasıl yapıldığını öğrendik.

Beşinci gün Laumas parkındaki arı patikasında arıların hayatını, nasıl bal yaptıklarını ve bu balın nasıl toplandığını yerinde gözlemlemek, öğrencilerimizi daha yaratıcı, bağımsız ve istekli bireyler olma yolunda ilerlemelerini sağladı. Mum yapılışını uygulamalı olarak öğrendik, ayrıca disc golf adındaki oyunu ilk defa duyup oynadık. Bütün bu aktiviteler, öğrencilerin yeni şeyler öğrenme konusunda motivasyonlarının artışını sağladı.

19-12-2017

Öğrenciler gruplar halinde Letonyalı öğrencilerin evlerine konuk olup akşam yemeği yedi, oyunlar oynadılar ve günlük yaşam hakkında bilgi edindiler. Aktif olarak konuşmak, öğrencilerimizi yabancı dil öğrenme konusunda motive ederek İngilizcelerini geliştirmelerini sağladı. Okulun ikramı olan resmi yemekte yapılan aktiviteleri değerlendirdik ve ardından katılımcılara sertifikaları okul müdiresi tarafından verildi. Hareketliliğin son gününde önce Jaunpils şatosunu ziyaret ederek ortaçağ yaşantısı hakkında bilgi edindik ardından Riga da şehrin eski bölümünü gezerek tarihi ve mimarisi hakkında bilgi edindik. Her günün sonunda aktivite değerlendirme anketleri uygulandı.