Erasmus+ Litvanya Ziyareti

Erasmus+ Litvanya Ziyareti

"Gökkuşağı Çocukları" başlıklı ERASMUS+  projemizin üçüncü toplantısı 26 Mayıs - 1 Haziran 2019 tarihleri arasında Šiauliai bölgesi Bubiai'de başarıyla gerçekleştirildi. Programa İtalya, Türkiye, Romanya, Polonya, Litvanya ve Yunanistan'dan ortak okullar dahil oldu.

19.09.2019 1900

Toplantı, yerel proje yöneticisi Bayan Ausma Šereivienė, Okul Müdürü Sayın Vaidas Bacys Müdür Yardımcısı  Bayan Vida Radionovienė ve ERASMUS + proje grubunda ki öğretmenler tarafından organize edildi

27 Mayıs,  Šiauliai r. Bubiai okulunda çeşitli gösterilerin sergilendiği, okul ve çevresinin gezildiği ve göçmen öğrencilerde dahil olmak üzere tüm öğrencilerle tanıştığımız bir gün oldu.

Öğretmenler toplantıdayken, Litvanyalı Sanat öğretmeni Bayan Raimonda Valančienė'nin yardımıyla ve rehberliğinde öğrenciler farklı türdeki boyalarla kendi uçurtmalarını tasarladılar. Atölye çalışmasının amacı bir uçurtmanın anlamını ortaya koymaktı - durumun zamanlaması: yarının size ne getireceğini asla bilemezsiniz - yeni arkadaşlar, yeni deneyim, yeni ülke.

28 Mayıs'ta tüm proje ekibi  ve yerel öğrenciler ve öğretmenlerle beraber Litvanya'nın başkenti Vilnius'a gittik. Katedral ve meydanı, kraliyet sarayı ve Gediminas kalesine kısa bir ziyaretten sonra,  Litvanya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'na gittik. Ziyaretçiler olarak Bakanlık, Birleşmiş Milletler ve Rukla mülteci kabul merkezi temsilcileriyle tanışma şansı bulduğumuz toplantı salonuna götürüldük. Dışişleri bakanlığındaki öğle yemeğini  Eski Şehir Vilnius ziyareti takip etti. (1994 yılında Vilnius Old Town, UNESCO' kültürel miras listesine dahil edildi). Öğleden sonra, ekipler Litvanya - Trakai Tarihi UNESCO Dünya Mirası Alanını ziyaret etti.

29 Mayıs: Öğrenciler spor yaparken, öğretmenler  ikinci proje toplantısını gerçekleştirdi; proje işleyişiyle ilgili  yeni düzenlemeler yapıldı, yerel faaliyetlerle ilgili kararlar alındı, dördüncü hareketliliğin tarihi tartışıldı.

30 Mayıs'ta, ortak okullar ve yerel öğrenci ve öğretmen grupları, Nida'ya rehberli bir geziye çıktı. Olağanüstü doğal güzelliğe sahip Nida yarımadası bir ulusal parktır ve UNESCO Dünya Mirası Listesinde  yer almaktadır.

 31 Mayıs'ta proje faaliyetlerinde yer alan tüm öğretmen ve öğrenciler proje anketlerini doldurdu. Öğretmenler  yapılan üçüncü toplantıda projenin yaygınlaştırılması, Mobilite Aracında formun doldurulması ve  Toplantının değerlendirilmesinin ardından  katılım sertifikalarını aldı.

Öğleden sonra UNESCO somut olmayan dünya mirası listesinde ki 'Cross Hills'  ziyaret ettik.

Tüm bu aktiviteleri iletişimsel, işbirliğine dayalı ve kültürlerarası yaklaşım ve diyalog yöntemleriyle gerçekleştirdik.

19-09-201919-09-201919-09-201919-09-201919-09-201919-09-201919-09-2019