Erasmus+ Makedonya Ziyareti

Erasmus+ Makedonya Ziyareti

Koordinatörlüğünü yaptığımız ’Rediscovering the past by walking in the future’ isimli ERASMUS+ projemizin, ortak ülke Makedonyada ki 2. Toplantısı başkent Üsküp’te ki  Petar POP Arsov okulunda gerçekleştirilmiştir. 

12.03.2019 471

 

25 Şubat ta başlayıp 1 Mart´ta sona eren proje çalışmaları sırasında toplantıya katılan öğretmenler iki yeni web aracı konusunda kurs alırken öğrencilerde bu web araçlarıyla ilgili aktivitelerde yer almıştır. Öğrencilerimiz diğer ortak ülkelerden gelen akranlarıyla tanışıp kaynaşma ve İngilizce konuşma becerilerini geliştirme fırsatı elde etmişlerdir. Toplantının ilk günü İngilizce,resim ve bilgisayar sınıfları ziyaret edilmiş ve okulun bahçesine törenle arkadaşlık ağacı dikilmiştir.

18-03-2019

19-03-2019

 Diğer yandan Stobi antik şehrine ve Ohrid gölü kıyısında ki Ohrid kasabasına kültürel gezi düzenlenmiş, böylece tüm katılımcılar ülkenin tarihi ve doğal güzelliklerini , gelenek ve göreneklerini yerinde görme şansını elde etmişlerdir. Osmanlıdan kalan Mustafa Paşa camiini, Türk hamamını ve eski çarşıyı ziyaret etmek gibi sosyal etkinlikler Türkiye ve Makedonya’nın birçok ortak kültürel mirasa sahip olduğunu görmemizi de sağlamıştır.

19-03-2019

Ayrıca Karpos Belediye başkanı Stefan Bogoev ziyaret edilerek Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan hediyeler sunulmuştur.

Ziyaretin son gecesi düzenlenen resmi yemekte katılımcılara sertifikaları verilmiştir.

19-03-2019

19-03-2019