Erasmus+ Portekiz Ziyareti

Erasmus+ Portekiz Ziyareti

Okulumuzun katıldığı Erasmus+ projesi kapsamında ikinci ziyaretimizi Portekiz´e gerçekleştirdik

14.02.2017 1503

Okulumuz Denizli Basma Sanayi Ortaokulu´nun ilk Erasmus+ projesi olan "Let´s Play Outside", ikinci toplantısı Portekiz´in Villa Real de Santo Antonio şehrinde gerçekleştirildi.

5-11 Şubat arasında gerçekleşen ziyaretimizde diğer ülkelerden gelen katılımcılarla ortak kültürel çalışmalar gerçekleştirildi.  İtaly, Romanya ve Letonya ülkelerinden gelen okul ortaklarımızın katılımlarıyla ev sahibi Portekiz´in hazırladığı güzel bir organizasyon gerçekleştirildi.

Tüm ülkelerin oyun kültürlerine uygun halat çekme, 7 kiremit, halka gibi geleneksel oyunların yanında golf, high ropes gibi modern oyun ve aktiviteler katılımcı öğrenci ve öğretmenler tarafından uygulandı.

Etkinlikler çerçevesinde farklı yerleşim yerlerine geziler yapılarak, her gidilen yerde farklı yöresel oyunlar ve aktiviteler gerçekleştirildi. Ziyaretimizde öğretmen ve öğrencilerimiz Portekiz yemekleri, gelenek ve görenekleri konusunda bir çok bilgiye sahip oldular.

Öğrencilerin bu projede aktif olarak yer alması, ingilizce pratiklerini geliştirmeleri ve buna ek olarak farklı kültür, yaşam tarzı tanımalarına yardımcı oldu.