Erasmus+ Portekiz Ziyareti

19.12.2017 721

Projemizin ilk öğrenme,öğretme ve eğitim hareketliliğini 6-11şubat tarihleri arasında Portekizin Algarve bölgesinde ki Agrupamento de Escolas de Vila Real de Santo Antonio okuluna gerçekleştirdik.Bu toplantıya okulumuz müdürü Hayati Şener ve proje koordinatörü Feray Özaslan ile okulumuzu temsilen özenle seçilmiş başarılı  beş öğrenci  katılmıştır.Aynı şekilde diğer ortak ülkelerden de 2 öğretmen ve beş öğrenci burada ki proje aktivitelerinde yer almıştır.

Ev sahibi okulumuzun hazırladığı mükemmel organizasyonda öğrenciler ve öğretmenler unutulmaz bir hafta geçirmiştir.

Projemizin amaçları doğrultusunda öğrencileri dışarıda oynamaya,spor yapmaya ve çeşitli kültürel etkinliklere katılmaya yönlendiren aktiviteler gerçekleştirilmiştir.

Öğrencilerimiz ortak ülkelerden akranlarıyla tanışarak,sohbet etme ve ingilizce pratik yapma fırsatını elde etmişlerdir.Geleneksel oyunları oynarken geçmişle olan bağları güçlenmiş,takım oyunlarında farklı ülkelerden arkadaşlarıyla işbirliği yapabilme yeteneklerini geliştirmişlerdir.

Bütün bu aktiviteleri gerçekleştirirken aynı zamanda yörenin gezilecek yerlerini,gelenek ve göreneklerini görme  ve ülkenin yöresel yemeklerini tatma şansına sahip olmuşlardır. Farklı dil,din ve kültüre sahip akranlarıyla iletişim kurmak öğrencilerin daha anlayışlı ve hoşgörülü olmalarını ve topluma daha aktif katılımlarını sağlamıştır.

Resmi yemeğin ardından ev sahibi okululun hazırladığı sertifikalar dağıtılmıştır.

Etkinliğe ait tüm fotoğrafları görebilmek için tıklayın...