Erasmus+ Yunanistan Ziyareti

Denizli Basma Sanayii Ortaokulu Koordinatörlüğünü yaptığı ‘ GÖKKUŞAĞI ÇOCUKLARI’ isimli  Erasmus + projesinin 2. toplantısını 11-15 Şubat tarihleri arasında Yunanistan’ da ‘2nd Gymnasium of Trikala’ okulunda  gerçekleştirdi.

20.03.2019 530

Göçmen çocukların kültürel miraslar vasıtasıyla sosyal uyumunu hedefleyen proje çalışmaları sırasında bu konuda tecrübeli olan ve belirli bir müfredat uygulayan Yunanistan’ın eğitim programı incelenerek, yapılan iyi uygulamalar yerinde gözlemlendi.

20-03-2019

Göçmen öğrencilerle yapılan görüşmelerde en çok sıkıntı hissettikleri konunun dil olduğunu öğrendik. Röportaj yaptığımız öğrenciler yeni bir ülkede farklı dil ve kültüre sahip bir  topluma uyum sağlamanın çok zor olduğunu ifade ettiler. Diğer yandan bu öğrencilere daha iyi bir eğitim verebilmek amacıyla diğer öğrencilerden fazla olarak 4 saat İngilizce,4 saat yunanca ve 2 saat BİT dersi verildiğini gördük.

20-03-201920-03-2019

Yunanistan’a gelen ilk Suriyeli göçmen grupları için çadır kentler kuran  ve şu anda yerleşik bir hayata geçmelerini sağlayan  Trikala Belediye Başkanı Dimitris Papastergiou da ziyaret edildi.

20-03-201920-03-2019