Proje Hakkında

25.03.2019 644

REDISCOVERING THE PAST BY WALKING IN THE FUTURE (GELECEĞE YÜRÜRKEN GEÇMİŞİ YENİDEN KEŞFETMEK) ERASMUS + PROJESİ

Yaşadığımız teknoloji çağında teknolojik cihazlar mutfaktan ofise, hastaneden okula her yerde kullanılıyor ve yetişkinlerde olduğu kadar çocuklarında hayatını etkiliyor. Öğrencilerimizin çoğu ya bilgisayarda oyunlar oynuyor veya akıllı telefonlarında sosyal ağlarda çok fazla zaman geçiriyor. Daha sağlıklı büyümeleri ve derslerinde başarılı olmaları için çocuklarımızın dışarıda oynama ve kültürel aktivitelerde yer almaya ihtiyacı var. Bu ihtiyaçtan yola çıkarak 2016 yılında 'let's play outside' isimli Erasmus+ projemizi hazırladık ve Avrupalı ortaklarımızla iki yıl boyunca yürüttük. Bu fikir güzeldi ancak teknolojinin günümüz koşullarında önemli bir bileşen haline geldiğini ve öğrencilerimizin dijital araçların kullanımından asla vazgeçmeyeceklerini anladık. Bu sorundan yola çıkarak, öğrencilerin dijital araçlara ayırdığı zamanı düzenlemek ve bu araçları faydalı amaçlar için kullanmalarına yardımcı olmak istiyoruz. Dijital teknolojilerin dilini ve yararlı bir şekilde kullanımını öğrenmeleri ayrıca dijital okuryazarlık ve güvenli internet konusunda bilinçlenmeleri gerekiyor. Bu projemizde, okullarımızda hem öğrenci hem de öğretmenlerimizi, sınıfta daha canlı ve işbirlikçi bir çalışma ortamı oluşturan web2.0 araçları hakkında bilgilendirmek istiyoruz.

Sınıfta diğer öğrenme ve öğretme yöntemlerini destekleyen, etkileşim ve işbirliğini artıran Web2.0 araçlarının kullanımı daha verimli bir öğrenme ortamı oluşturacaktır. Bu sayede öğrencilerimizin motivasyonu, yaratıcılığı ve derslerdeki başarısı artacaktır. Projemizin diğer teması kültürel miraslardır. Önceki kuşaklar tarafından oluşturulmuş, nesilden nesile aktarılan ve evrensel değere sahip olan kültürel miraslarımızı koruyup bizden sonraki nesillere aktarmakta görevimizdir. Bu projede, kültürel miraslarımız vasıtasıyla web2.0 araçlarının öğrenme ve öğretmede kullanılmasını sağlarken, geçmiş ve geleceği buluşturmayı hedefliyoruz.

ORTAK ÜLKELER

1-Türkiye

2-İtalya

3-Litvanya

4-Macaristan

5-Makedonya

PROJEMİZİN AMAÇLARI

• Kültürel mirasların sosyal ve eğitimsel değerini anlama

• Dünyanın kültürel mirasını koruma bilincini kazanma

• UNESCO dünya kültürel miras listesinin tanınması

• Öğrencilerimize ve öğretmenlerimize web2.0 araçlarını tanıtma

• Öğrencilerimizin ve öğrencilerimizin BİT becerilerini geliştirme

• Teknolojinin öğrenciler tarafından faydalı bir şekilde kullanılması

• Avrupa düzeyinde aktif olma ve bilgi, fikir ve uygulamaları paylaşma kapasitemizi geliştirme

• Gelecekte ki Avrupa vatandaşlığı bilincini geliştirme

• Öğrencilerin İngilizce konuşma ve anlama yeteneklerini geliştirme

• Gelecekteki ortaklıklar ve yeni ağların güçlendirilmesi için farklı ülkeler ve kültürlerle işbirliği yapma

• Avrupa ülkelerinin dili ve kültüründe ki çeşitliliğin farkına varma

• Teknolojik cihazların zararlı yönleri hakkında ebeveynlerin farkındalığını artırma

• Öğrenmeyi teşvik eden iyi uygulamaları diğer Avrupa ülkeleriyle paylaşma.

• Okul kalite gelişimi bağlamında Erasmus + projelerini oluşturup yürütme.

PROJE TANITIM AFİŞİ

20-10-2021