Neden "Let´s Play Outside"

Neden "Let´s Play Outside"

11.10.2016 2342

Erasmus+ (Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik Programları) programı kapsamında okulumuz Denizli Basma Sanayi Ortaokulu, sağlıklı nesiller geliştirmeyi misyon edinerek çocuklarımızın teknoloji bağımlısı olması yerine, gerektiği kadar teknolojiden faydalanması için Let´s Play Outside isimli bir proje çalışması başlatmıştır.

Projenin amacı çocukları kültürel zenginliğimiz olan sokak oyunlarına yönlendirerek dijital dünydan bir nebze olsun uzak tutmaktır. 

Ülkemiz sokak oyunlarında diğer ülkelere nazaran daha fazla kültürel zenginliğe sahiptir. Fakat teknoloji çağı bu zenginliğin nesilden nesile aktarımını yavaşlatmakta ve hatta bu oyunların yavaş yavaş yok olmasına neden olmaktadır. Bu nedenle yeni nesillere bu oyunları aktarmak, öğretmek ve bu kültürel oyun bilincini kazandırmak bizler için bir görev olmuştur.

Proje hakkındaki gelişmeler bu süreçte sizlere bildirilecek ve katılımlarınız istenecektir. Bu süreçte bize destek olacağınızı umuyor ve projemizin okulumuza, öğrenci ve velilerimize hayırlı olmasını diliyoruz...