08.12.2014 4878

Okulumuzun görünüşü

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Okulumuz 1958 yılında devlet vatandaş işbirliği ile iki derslikli olarak Kınıklı Köyü İlkokulu adıyla açılmıştır. Çevrenin yerleşim yeri haline gelmesiyle artan nüfusa paralel olarak, öğrenci sayısı hızla yükselmeye başlayınca hayırsever bir kuruluş olan Basma Boya A.Ş. yöneticileri köyümüzde yeni bir okul yaptırmaya karar verdiler.

Eski okul binası yerine 30 Mayıs 1986´da şimdiki binanın önünde bulunan bina yapıldı. 24 Eylül 1987´de Kınıklı Basma Sanayii İlkokulu adı altında eğitim öğretime başladı.

Daha sonra temel eğitimin 8 yıla çıkarılmasıyla okulumuzun binası yetersiz duruma geldi. Bunun üzerine Denizli Sanayisinin Duayeni Denizli Basma Boya A.Ş. nin Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Esat SİVRİ ve kardeşleri Leman, Sacit, Saim, Samim ve Halil SİVRİ yeni binamızın temelini 14 Haziran 2000 tarihinde attılar ve 10 Eylül 2001 tarihinde tamamen kendi imkânlarıyla eğitim öğretime hazır hale getirip açtırdılar.

Okulumuzda, 1 Müdür Odası, 3 Müdür Yardımcısı Odası, 1 Rehberlik Sevisi, 1 Çok Amaçlı Salon, 2 Mutfak, 1 Bilişim Teknolojileri Sınıfı, 2 Fen Bilgisi Laboratuvarı, 1 Öğretmenler Odası, 1 Teknoloji Tasarım Sınıfı, 19 Derslik bulunmaktadır.