Kültür Durağında "DENİZLİ"

10.02.2025 185

 

10-02-2025

Okulumuzda, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Öğretim Programı kapsamında 2024-2025 Eğitim-Öğretim yılında resmi/özel ilkokul ve ortaokullarda gerçekleştirilmesi planlanan "Kültür Durağında Denizli" adlı iyi uygulamalar çalışmaları yapılmaktadır.

Bu çalışmalarla, ilimizdeki on dokuz ilçeye  ait kültürel ögelerimizin gelecek nesillere aktarılarak Türk kültürünün korunması ve gelişmesini sağlayacak milli bilincin oluşturulması  amaçlanmaktadır. Bu çalışmalarla programda yer alan “Kültür Okuryazarlığı Bütünleşik Becerilerle” (Kültürü Kavrama, Kültürü Sürdürme, Kültürel Etkileşim) öğrencileri eğitmeyi hedeflemekteyiz. Bu doğrultuda öncelikle öğrencilerimizin yaşadıkları çevreye ait milli ve kültürel ögeleri tanımaları ve temsil edebilmeleri gerekmektedir. İyi uygulama çalışmasının önceliği öğrencilerin ders içi etkinlikleri ile uyumlu olarak yaşadığı çevreye ait kültürel unsurları öğrenmeleri hedeflenmektedir.

Öğrencilerimiz Denizli ilimize ait yerel yemekleri İngilizce Öğretmeni Meltem Akol ‘la beraber  ingilizce olarak tanıttılar, videolarını  arkadaşları ile paylaştılar. Denizli yerel yemeklerinin tanıtıldığı bir pano hazırladılar.

Denizli kebabını öğrenmek için     https://youtu.be/z2MSDaofpPk

Tarhana çorbasını öğrenmek için    https://youtu.be/2jWchbo_biM

Denizli keşkeğini öğrenmek için     https://youtu.be/mq-jkJPxNPU

Kuru patlıcan dolmasını öğrenmek için    https://youtu.be/1FAZhPreEQU

Yaprak Sarmasını öğrenmek için      https://youtu.be/1FAZhPreEQU

Arabaşı çorbasını öğrenmek için    https://youtu.be/eUmE6tmeq74

10-02-2025