Okulumuzda, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Öğretim Programı kapsamında 2024-2025 Eğitim-Öğretim yılında resmi/özel ilkokul ve ortaokullarda gerçekleştirilmesi planlanan "Kültür Durağında Denizli" adlı iyi uygulamalar çalışmaları yapılmaktadır.
Bu çalışmalarla, ilimizdeki on dokuz ilçeye ait kültürel ögelerimizin gelecek nesillere aktarılarak Türk kültürünün korunması ve gelişmesini sağlayacak milli bilincin oluşturulması amaçlanmaktadır. Bu çalışmalarla programda yer alan “Kültür Okuryazarlığı Bütünleşik Becerilerle” (Kültürü Kavrama, Kültürü Sürdürme, Kültürel Etkileşim) öğrencileri eğitmeyi hedeflemekteyiz. Bu doğrultuda öncelikle öğrencilerimizin yaşadıkları çevreye ait milli ve kültürel ögeleri tanımaları ve temsil edebilmeleri gerekmektedir. İyi uygulama çalışmasının önceliği öğrencilerin ders içi etkinlikleri ile uyumlu olarak yaşadığı çevreye ait kültürel unsurları öğrenmeleri hedeflenmektedir.
Öğrencilerimiz Denizli ilimize ait yerel yemekleri İngilizce Öğretmeni Meltem Akol ‘la beraber ingilizce olarak tanıttılar, videolarını arkadaşları ile paylaştılar. Denizli yerel yemeklerinin tanıtıldığı bir pano hazırladılar.
Denizli kebabını öğrenmek için https://youtu.be/z2MSDaofpPk
Tarhana çorbasını öğrenmek için https://youtu.be/2jWchbo_biM
Denizli keşkeğini öğrenmek için https://youtu.be/mq-jkJPxNPU
Kuru patlıcan dolmasını öğrenmek için https://youtu.be/1FAZhPreEQU
Yaprak Sarmasını öğrenmek için https://youtu.be/1FAZhPreEQU
Arabaşı çorbasını öğrenmek için https://youtu.be/eUmE6tmeq74